Bild

Bilder är något som alltid kittlat och inspirerat. Fångade ögonblick ur verkligheten som kompletterar det skrivna ordet eller utgör själva basen och utgångspunkten i fascinerande berättelser får mig verkligen att ticka.

Bilder jag själv skapar hamnar ibland på instagramkontot @snikkelbecker, mer sällan i en ram på en vägg, oftare i album på Facebook och annorstädes.

Då mitt långbenta alter ego,  Thomas ”Benet” Bengtsson, gärna låter svetten rinna under ett löp- eller crossfitpass händer det inte alltför sällan att motiven är minst lika perspirerande individer mitt uppe i sitt självvalda slit.

Men, det är inte bara sportevenemang jag fotograferar. Det kan lika gärna handla om människor porträtterade i sin yrkesroll, på ett bröllop eller i ett skådespel på en amatörscen, eller kanske blommande ramslök på bakgården min. Det gemensamma är själva bildberättandet och skapandet som är två av mina viktiga livselixir, liksom både utövandet och betraktandet av det som dokumenteras.

Att med både penna och kamera få och ta möjligheten att beskriva platser och människor i deras strävan, deras drömmar och begär eller rollen de spelar i sin profession är sannerligen en ynnest.

Nedan finner du ett litet, men dock relativt aktuellt urval från de många och djupa bildarkiven. Håll till godo och tveka inte att höra av dig om du finner dig i behov av bild, text, korr eller kanske något däremellan.

Vänligen,

/Hr Snikkel

Bilder från senaste upplagan av Österlen Spring Trail Ultra
_BEY09480
Mangi Bengtsson som Paulette i LEL-gymnasiets uppsättning av Legally Blonde The Musical på Stadsteatern i Lund, maj 2018
_BEY4778
Löpare i fjärran på Knäbäckshusens strand under Simris Alg Ultra 60k+ april 2018
_BEY5318
Trailhinder a la surprise i Skepparp, Österlen under Simris Alg Ultra 60k+ april 2018
Snip20180312_6
Hanna mot ringarna under CrossFit Open 18.3 mars 2018
_BEY2460
Linus @sandelinus Johansson frivänder 143 kg under CrossFit Open 18.2 mars 2018
_BEY3728
Elever från Lars-Erik Larsson-gymnasiet under LEL-EL på Mejeriet i Lund mars 2018
_BEY0822
Photoshoot hos Frisör & co Kristianstad januari 2018
_BEY2648
Uppmuntrande applåder och hejarop under GAX 100 miles på Österlen juli 2017