Lördagen den 13 april 2019 samlades hundratals tappra löpare i Simrishamns hamn för att exakt på pricken klockan 10.00 ge sig av norrut i ett makalöst ultralopp på några av jordens allra vackraste trails. Strax innan start var det dock till synes förvånansvärt tomt på löpare i hamnområdet. Anledning? Den nästan spöklikt vältajmade snöblaskstormen som hälsade på. Som för att understryka att ‘det här kommer inte att bli lätt utan kräva allt och lite till av var och en som valt att ställa upp’.

Tji fick stormen. För som de levererade och imponerade – alla med sina egna mål och förutsättningar. Prestationer verkligen värda att dokumentera. Vilket jag fick äran att som officiell ÖST-fotograf göra. Hela vägen från Simrishamn via Baskemölla, Knäbäckshusen, Haväng, Skepparp, Bengtemölla, Drakamöllan, Brösarps norra backar fram till målportalen på den kullerstensbelagda gården framför Christinehofs varmgula och bedårande vackra slott.

Resultatet kan du se i Google Photos-albumen som är länkade till nedan, ett album per fotostopp. Klicka på respektive bild för att komma till albumet.

Lånar du en bild till sociala medier, photocredda gärna med @snikkelbecker (instagram) eller Thomas Bengtsson, Snikkelbecker Media annorstädes. Och skulle du vilja ha en ostämplad och högupplöst kopia av någon bild i full size för att printa till en vacker tavla eller att tapetsera vardagsrummet med, är det bara att maila mig så skickar jag den till dig. Tar en hundring styck.

Håll till godo! Och var du en av hjältarna på resan, som löpare, funktionär, hejaklack – hatten av!

Starten

Baskemölla

Knäbäckshusen

Haväng

Skepparp

Bengtemölla

Drakamöllan

Brösarps norra backar

Målgången